Rólunk

A 21. század analfabétája az, aki nem tud hatékonyan tanulni.

A tanulásra szükségünk van az érettségire, bár itt még kevésbé hatékony technikával is lehet boldogulni.

Az egyetemen viszont már mindenképpen hasznos a jó tanulási technika, különösen, ha az is fontos, hogy milyen jegyeket kapunk.

Szinte nincs is olyan, akinek ne lenne szüksége felnőttként is arra, hogy újra elővegye a könyveket, legyen az egy idegen nyelv, egy munkahelyi továbbképzés, egy szakmaváltás, vállalkozás indítás vagy akár személyes fejlődés céljából.

Sajnos a legtöbben olyan elavult technikákkal állunk neki a tanulásnak, amit szüleinktől vettünk át és ők is a szüleiktől tanultak. A probléma csak az, hogy 50 évvel ezelőtt töredéke ennyi információt kellett megtanulni, ami akkor működött az most már nem használható.

Aki tud hatékonyan tanulni, annak hihetetlen lépéselőnye van másokkal szemben.

Küldetésünk, hogy segítsünk Neked, ha

  • gyermekednek szeretnéd megtanítani a hatékony tanulást, hogy egy egész életére szóló előnyt biztosíts számára,
  • egyetemistaként, főiskolásként kell rengeteg anyagot rövid időn belül a fejedbe varázsolnod,
  • felnőttként, esetleg hosszabb kihagyás után veszed újra kezedbe a tankönyveket.


Hargitai Anita- üzenet az alapítótól:

“Be kell vallanom valamit: 16 évesen megbuktam matekból. És nem csak matekból, hanem fizikából, történelemből és kémiából is… Nem voltam elég okos a gimnáziumhoz? Lehetséges… Mindenesetre alig pár évvel később az egyetemi felvételit matematikából is és történelemből is közel maximum pontszámmal írtam meg és kerültem be az ország egyik legjobb egyetemére.

Kisfiam, aki nagy valószínűséggel figyelemzavaros és a viselkedése alapján teljesen biztosan hiperaktív második osztályban még a nevén kívül semmit nem tudott leírni és az olvasás se ment. Aztán az egészet villámgyorsan pótolta be és 3. osztályban már 4- 5 nap alatt olvasott el 800- 900 oldalas könyveket. 

Nem egy olyanról tudok, aki gyermekkorában felmentést kapott nyelvtanulásból, csak mert “nem képes rá”, később mégis folyékonyan megtanult egy idegen nyelven beszélni.

Magam is 10 évig tanultam angolul csak azért, hogy utána azt halljam, hogy kevés a nyelvtudásom ahhoz, hogy Amerikában baby-sitterkedhessek. Egy hónappal később- és a vizsgához való felkészülési mód gyökeres átalakítása után- a nyelvtudásom nem csak, hogy hirtelen alkalmas lett, hanem nem győztek az ügynökségnél faggatni, hogy hogyan értem ezt el egy hónap alatt.

Később németből már két hónap tanulás után folyékonyan telefonáltam anyanyelvi beszélőkkel.

Azóta már sok mindent tanultam, van amit csak magamnak, otthon, van amit iskolában, tanultam honlapot szerkeszteni, programozni, pszichológiát és olaszt. A másik oldalba is belekóstoltam és másoknak segítettem a nyelvtanulásban magántanárként, majd nyelvtanfolyamok kidolgozásával. Mindeközben sokat tanultam a tanulásról nem csak könyvekből, szakmai tanulmányokból, hanem páromtól is, aki középiskolai matek- és énektanár.

A lényeg: annyi pozitív és negatív tapasztalatom gyűlt fel a tanulással, tanítással kapcsolatban, amit szeretnék megosztani másokkal is, hogy bebizonyítsam a tanulás gyerekjáték is lehet. :)”

Hargitai Anita

A tanuljtino.hu alapítója

anita.hargitai@tanuljtino.hu