Tanítsd meg tanulni- a tanfolyam

 

Mi a titka azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei jól tanulnak?

 

 

 

Akiknek gyermekei 

 • szeretnek iskolába járni…
 • büszkén hozzák haza a jobbnál jobb jegyeket…
 • emellett még gyermekek is maradhatnak és elég szabadidejük van játékra, álmokra…
 • szeretnek tanulni és ezt felnőttként is megőrzik, későbbi munkahelyeiken villámgyorsan sajátítják el az új információkat és válnak nélkülözhetetlenné a vállalatuknál…
 • hálásan mondanak ezért köszönetet szüleiknek…

 

Hogy az egész a vele született intelligencián múlna?

Lehet van köze hozzá… de rengeteg átlagos vagy átlagon felül intelligens gyermek szerez rossz jegyeket, alacsony iskolai végzettséget csak azért, mert nincs kedve tanulni, nem figyel, nem koncentrál vagy egyszerűen csak nem elég motivált. Én magam is megbuktam 9. osztályban matekból és történelemből, 3 évvel később viszont majdnem maximum pontszámmal írtam meg mindkét tárgyból a felvételit.

Azonkívül az intelligencia szint változik, gyermekkorban villámgyorsan, akár hónapok alatt jelentős szintű intelligenciaszint növekedést lehet elérni.

Magától kéne tanulnia?

Egy tökéletes világban talán. A világ azonban nem tökéletes.

Sok gyermek mégis megteszi. Néhány gyermek magától újraírja az egész füzetet, mert egy szépséghiba van benne, néhány gyermek gyönyörű jegyzeteket készít csak azért, hogy anya vagy a tanító néni örüljön.

A gyerekek olyanok, mint a virágok: van amelyiknek több víz kell, van amelyiknek kevesebb, van amelyik a tűző napot szereti, van amelyik kevesebb napsütéssel is beéri. Mi sem vagyunk egyformák. Vannak gyermekek, akiknek a tanító néni mosolyánál több kell ahhoz, hogy tényleg figyeljenek, hogy meg akarják tanulni a tananyagot.

Gyermekeink még nem fogják fel, hogy 20-30 év múlva ezen fog múlni az, hogy olyan munkahelyen dolgozhatnak, amit szeretnek, hogy nem hónapról hónapra kell megélniük, vagy nyugodtan utazhatnak nyaralni a világ végére is. Egy 8- 10 -12 éves számára ez az idő maga az örökké valóság, ami soha nem jön el

 

Nem az ő hibája, ha nem tud tanulni…

És nem is a tiéd…

 

Az iskola meg akar gyermekeinknek mindent tanítani: számolni, írni, olvasni, az ókor történetét, a kovalens kötést, a kör területének számítását, a test felépítését…

Csak egyet felejtünk el: ha az alapok nem jók, az egész ház összedőlhet…. Ha nem tudjuk, hogy kell tanulni, hogyan is tudnánk bármit is megtanulni. Persze tanulni kell és meg is próbálkozunk vele. “Olvasd el a könyvet! Olvasd el még egyszer! Miért nem érted?? Koncentrálj jobban!”

Hogy honnan vesszük a “bevált” tanulási módszereket? Hát mi is tanultunk valahogy…. Ahogy anyukánk mondta… Anyu meg, ahogy a nagymama mondta… és így tovább… A gond csak az, hogy 50- 70 évvel ezelőtt töredéke ennyi tananyag nem volt az iskolában és sokkal kevésbé volt fontos a jó tanulmányi eredmény. Nagyszüleink megtanultak egy szakmát és nagyon jól elvoltak utána a következő 40 évben különösebb tanulás nélkül.

A másik probléma: azért mert valaki jól tudott tanulni egy módszerrel, az nem biztos, hogy a Te csemetédnél is beválik. Gondolj bele mi lenne: ha a cipőboltban az eladó mindenképpen rád akarná erőltetni azt a cipőt, ami az ö lábára tökéletes… Mi a baj? Mit csinálsz rosszul? Hiszen az eladó lábára tökéletes a cipő, akkor benned van a hiba, hogy téged szorít, nem tudsz benne menni?? Neeem… ahogy gyermekünk se hibás, ha a valaki másnál bevált módszerrel nem tud tanulni.

Manapság érettségi nélkül szinte takarítónő se lehet valaki. Ha meg elhelyezkedtünk, akkor se hagyhatjuk abba a tanulást: rohamosan változik minden… egy új gép, amit meg kell tanulni, egy új program, új szabályok, új nyelv, mert külföldre terjeszkedik a cég.

Aki megtanul tanulni, annak egész életében lépéselőnye lesz a többiekkel szemben.

A hatékony tanulás képessége a legnagyobb ajándék a 21. században, amit a gyermekednek adhatsz!

 

Szia!
Hargitai Anita vagyok, a tanuljtino.hu alapítója.

Hogy miért kezdtem el ezt a vállalkozást? Kisfiammal komoly problémák voltak, amikor elkezdte az iskolát. Konkrétabban: nem akart tanulni! – Nem is tanult. Második osztályban még a nevén kívül semmit nem tudott leírni. Kétségbe estem. Megkapta elég gyorsan a hiperaktív és figyelemzavaros diagnózist is és egyből szerettek volna neki gyógyszert is felírni. Azt viszont én nem szerettem volna, megijedve a lehetséges mellékhatásoktól.. Biztos voltam benne, hogy van más megoldás is.

Volt is! Elolvastam minden létező könyvet a témában, kutatásokat, tanulmányokat. Elvégeztem egy németországi learncoach tanfolyamot, visszamentem az egyetemre és elkezdtem a pszichológia szakot. 

És szépen lassan javult a helyzet. Harmadik osztályban napok alatt olvasott már el több száz oldalas könyveket és negyedik osztály után az osztályából még egy kislánnyal együtt gimnáziumban folytatta tovább a tanulmányait.

Persze mellékhatása ennek is volt: az önbizalma az egekig növekedett, sokkal több barátja lett, a “hülye iskola”-ból, “mikor lesz már újra iskola” lett.

Szerettem volna másoknak is segíteni, elindítottam a honlapom, kezdetben tanácsadás és most a tanfolyam formájában is. 

Küldetésem, hogy az iskola minden gyermek számára “rémálom” helyett egy igazi álommá váljon.

 

Amikor az iskolában nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene, szülőként gyakran tesszük fel az alábbi kérdéseket gyermekünkkel kapcsolatban:

Hogyan motiváljuk?
Hogyan érjük el, hogy szívesen tanuljon?
Hogy koncentráljon?
Hogy ne felejtse el, amit már tud?
Hogy ezt még a dolgozatoknál is vissza tudja adni?
Hogy ne örökös vita legyen a házi feladat?
Hogyan spóroljuk meg már most azt a több százezer forintot, amit később matek, fizika vagy nyelvtanárra költenénk?

Mi a titka azoknak a gyerekeknek, akik már az általános iskolában is jól tanulnak?

Kell egy tréning a tanulásról… de miért a szülőnek?

Miért nem a gyerekeknek tartunk tréninget? 

Egy általános iskolás gyermek életében a legfontosabb a szülő’ Rád hallgat (még akkor is, ha ez néha nem úgy tűnik), neked hisz! Neked fogja elhinni, hogy képes rá, hogy meg fogja tudni csinálni! Tőled van szüksége a folyamatos megerősítésre, RÁD VAN SZÜKSÉGE a fejlődéshez!

Számtalan feladat lesz gyermeked számára is, de neki még nem elég, ha ezt egyszer egy tanfolyamon hallja.

Pár év múlva ez már az ő döntése lesz, de most még a Te segítségedre van szüksége.

 

Az általános iskolai eredmények nem csak az egész iskolai pályafutásunkra van hatással, hanem az egész életünkre.

Ha nincsenek meg a biztos alapok, akkor később nagyon nehéz lesz jól teljesíteni. Hogyan is tudná, hogy mennyi 1238*65, ha nem tudja, mennyi 8*5.
Ez különösen vonatkozik a matekra, de más tantárgyakra is.
Ha viszont az alapok jók, nagyon nagy eséllyel fog később is könnyen tanulni.
Ha rosszak a jegyei, nem fog hinni magában, azt fogja hinni, hogy buta, hogy nem képes rá… Ráadásul mások is ezt fogják hinni és esélye se lesz.
Ha jók a jegyei nő az önbizalma is. Mások is elhiszik, hogy jó. Ha valakit beskatulyáznak jó vagy rossz tanulónak, abból iszonyú nehéz kitörni.

A siker titka egyáltalán nem bonyolult, bárki meg tudja csinálni. Bárki képes gyermekét megtanítani egyszerűen, játszva tanulni.

Bárcsak mindezt korábban tudtam volna! Amikor általános iskolában már le voltam maradva az anyaggal, amikor az ablakon bambultam kifelé, mert minden érdekesebb volt, amikor csak hatalmas küzdelmek árán voltam hajlandó megírni a házi feladatokat, amikor nagymamám már a haját tépte, de én még mindig nem voltam képes megmondani mennyi 5×6…. amikor inkább betegséget színleltem, csak mert nem tudtam felkészülni arra a bizonyos dolgozatra…

Bárcsak mindezt tudtam volna, hogy kihasználjam azt az előnyt, amit a gyors tanulás jelent…

A “Tanítsd meg tanulni” ONLINE TRÉNING SEGÍTSÉGÉVEL választ kaphatsz a következő kérdéseidre:​

 • Hogyan működik gyermeked agya? Hogyan tanul? Hogyan tanul gyorsabban és szívesebben?
  Milyen tanulói típusok vannak? És melyiknél milyen hatékony tanulási technikák válnak be? És melyik a Te gyermeked számára a legmegfelelőbb?
  Hogyan segíts neki, hogy odafigyeljen, koncentráljon?
  Hogyan működik a memória? Hogyan fog emlékezni gyermeked az iskolában tanultakra? Hogyan ne felejtse el, amit egyszer már megtanult?
  Hogyan ne legyen a házi feladatírás örökös vita forrása?
  Mik a leggyakoribb tévhitek a tanulásról és miért akadályozza ez gyermekedet a tanulásban?
  Hogyan segíts gyermekednek, hogy a tanulás ne kínszenvedés legyen

  A tanfolyam segítségével lépésről lépésre taníthatod meg gyermekednek a hatékony tanulás tudományosan is bizonyított titkait,

  mert hiszünk benne, hogy a tanulás gyerekjáték, bárki képes megtanulni azt, amit szeretne, amire szüksége van és ez nem kell, hogy fájdalmas legyen, a megfelelő technikákkal könnyedén sikerülhet. 

  Tanítsd meg 10-szer olyan gyorsan tanulni!

NEKED VALÓ EZ A TRÉNING, HA;

 • ha gyermeked általános iskolás
 • ha szeretnéd, hogy magától, szívesen tanuljon,
 • ha úgy érzed sokkal többre lenne képes, mint a jelenlegi teljesítménye az iskolában,
 • ha nincs pénzed  éveken keresztül heti 5- 10- 15 ezer forintot magántanárra költeni,
 • ha fontos neked a jó iskolai eredmény, de az is, hogy gyermekednek maradjon ideje gyerek maradni,
 • ha szeretnéd, hogy növekedjen az önbizalma,
 • ha szeretnél megszabadulni az örökös vitától a házi feladat írás körül.

MENNYIBE KERÜL A TRÉNING?

A tréning értéke felbecsülhetetlen (gondolj csak bele mennyi pénzt költenél el 6-8 év alatt magántanárra 3-5000 Ft-os óradíjjal számolva – és gondolj bele, hogy gyermeked mennyivel többet fog keresni 40 év alatt, ha csak havi 50 ezerrel többet keres a magasabb iskolai végzettség miatt),

az ára viszont most április 27-ig csak br. 24.900 Ft.

MIT KAPSZ EZÉRT AZ ÁRÉRT?

 

A “Tanítsd meg tanulni” egy két hónapos tréning, ahol a leckéket egy online, zárt oldalon éred el, így otthonról, kényelmesen segíthetsz gyermekednek. A tananyaghoz egy éven keresztül férsz hozzá. A két hónap alatt összesen 24 leckét kapsz, videó, hanganyag, pdf formátumban.

 

Segítség A tanfolyam ideje alatt bármikor kérdezhetsz a zárt oldalon. Ha elakadsz, szívesen segítek neked.

 

 

Tesztek, kérdőívek, gyermeked megismerése. Mint ahogy nem mindenki ugyanazzal a szemüveggel lát jól, nem mindenkinek ugyanaz a tanulási stílus való. A tanfolyamon segítek Neked megtalálni a gyermeked számára legmegfelelőbb módszert.

 

Konzultációs lehetőség Konzultációs kedvezménykupont kapsz ajándékba 5000 Ft értékben. Ezeket 2021. december 31-ig válthatod be 45 perces Skype konzultációkra, így br. 10000 Ft helyett 5000 Ft-ért vehetsz részt a tanácsadáson.

 

Szabadidőt, tudást, pénzt, sikert – A magasabb iskolai végzettség, jobb tanulmányi eredmények, jobb fizetéssel járnak és neked sem kell annyi pénzt magántanárra kiadni. Ha órákat spórol meg gyermeked a tanulással, mindkettőtöknek több szabadideje marad.

 

Mi biztosak vagyunk abban, hogy Te is hasznosnak fogod találni tanfolyamunkat!

Ha mégsem, akkor ezt jelezd felénk e-mailben az ugyfelszolgalat@tanuljtino.hu oldalon és mi két munkanapon belül visszafizetjük a befizetett összeget!

Tanítsd meg tanulni- 

Online tréning általános iskolás gyermekek szüleinek

Megrendelés után ellenőrizd az emailedet, nézd meg a spam mappát is!