Történet az erdei állatokról, akik iskolát alapítottak

Hallottad már a történetet az erdei állatokról, akik elhatározták, hogy iskolát alapítanak?

Itt most csak egy rövidített változatát szeretném elmesélni a George Reavis-től származó történetnek.

duck-1463317_640.jpg

Az erdei állatok iskolát szerettek volna szervezni.

Lelkesen meg is alapították az iskolát a következő kötelező tárgyakkal: úszás, mászás, futás és repülés.

A kacsa nagyon ügyes volt úszásban, a saját tanáránál is ügyesebb, de futásban és repülésben csak elégséges osztályzatot tudott szerezni. Ezért ezt a két tárgyat gyakorolta sokat, korrepetálásra járt, mígnem ugyan feljött közepesre futásban, de az úszóhártyája úgy tönkre ment, hogy már úszni sem tudott olyan jól, abból is közepes lett… de a közepes az az iskolában elfogadott volt, nem is zavart senkit… a kacsán kívül.

A nyuszi év elején futásban osztályelső volt, de szegény idegösszeroppanást kapott, annyit dolgozott azon, hogy úszásban ne bukjon meg.

A mókus mászásban volt kitűnő, amíg teljesen frusztrált nem lett a repülő óráktól. A fa aljáról kellett volna a tetejére repülni és addig addig próbálkozott, míg izomláza lett és így már mászásból se tudott jelesre teljesíteni.

A sas problémás gyerek volt és sokat kellett büntetni. Mászó órán mindenkinél gyorsabban jutott a fa tetejére, de ragaszkodott a saját módszereihez, ami azt jelentette, hogy egyszerűen felrepült a fa tetejére. Sehogyan sem akarta megérteni, hogy ha eléri a célt (mármint feljutni a fa tetejére), akkor miért szidja őt mégis a tanár bácsi.

A prérikutyák nem akartak részt venni az oktatásban, helyette -más résztvevőkkel együtt- saját magán iskolát alapítottak.

Van a történetnek tanulsága?

Talán, hogy nem kell minden gyereknek egyformán teljesíteni az összes tantárgyból. Logikus… Elkerülhetetlen a mai világunkban, hogy minden gyermek tudjon olvasni, írni, számolni. De tényleg szükség van arra, hogy minden tanuló a kémiával vagy a fizikával töltsön el rengeteg időt, ahelyett, hogy arra összpontosítana, amit szívesen csinál?

10 tuti tipp a hatékony tanuláshoz – ajándék e-book itt

Kapcsolódó bejegyzések
Az élethosszig tartó tanulás ma már nem kérdés..

a kérdés a hogyan   A gyermekek szeretnek tanulni. Ez tény! Miért veszítjük el ezt a szeretetünket később? Legalábbis én Tovább

Hogyan legyen sikeres az iskola első 4 éve?

Évente 4 millió forint. Ennyivel keresnek többet jelenleg az egyetemet végzettek a szakiskolát végzetteknél. Szülőként fontos nekünk gyermekünk jövője. Azt Tovább

Változhat az intelligencia szint?

Sokáig gondolta azt mindenki, hogy az intelligencia egy velünk született tulajdonság, amin nem tudunk változtatni; van, aki okosnak született és Tovább

7 tipp, hogyan szerettesd meg gyermekeddel az olvasást

Már gyermekként is könyvmoly voltam, tiniként sokszor olvastam egész éjszakákat végig, így ez a téma először kisfiamnál lett fontos, aki Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..